06-21856020 mens@menscentrum.nl

Schrijf je eigen (e) boek

Nu eindelijk jouw boek in handen?

Zondag 14 april 2024

Live 10.00 - 17.00 uur

Masterclass in Almere

€ 295

Iedere therapeut, coach of trainer zou een eigen boek moeten hebben

Je eigen boek schrijven. Het kan wél.

Stel je voor dat je een knie-operatie moet ondergaan. Wil je dan geopereerd worden door een goede knieënchirurg of door een goede knieënchirurg die een boek geschreven heeft?

Als therapeut, coach of trainer heb je veel baat bij het hebben van een eigen boek. Het is je marketinginstrument. Je krijgt status. Je kunt laten zien wat je in huis hebt. En het is gemakkelijker dan je denkt om jouw eigen boek in handen te krijgen.

Hoe gaat dat?

Je eigen boek schrijven

Op mijn 25e vond ik op een rommelmarkt een prachtig boekje van handgeschept papier. Maagdelijk leeg keken de lege bladzijden mij aan. “Beschrijf mij!” leken ze te roepen. “Gebruik mij!” “Breng me tot leven!”

Geïnspireerd door wat ik in een boek van Jack Canfield en Mark Victor Hansen had gelezen schreef ik op de bladzijden wensen en mijn verlangens op. Langzaam vulden ze zich met dingen die ik heel graag wilde, zoals “zwemmen met dolfijnen”, “ieder jaar op vakantie” en “mijn tuin laten doen door een tuinvrouw.”

Van de 100 wensen die in dit boekje staan is zeker de helft uitgekomen. Waaronder: “Ik wil een boek schrijven en publiceren.” In de tijd dat ik dit schreef had ik geen idee hoe ik dat voor elkaar moest krijgen, het leek me heel moeilijk.

Fast forward naar 2013, inmiddels 44 jaar oud en nog geen idee hoe ik een boek zou moeten maken. Ik zat in een intensieve ondernemerstraining en de cursus ging: “Schrijf je eigen boek”. Hier had ik naar uitgekeken.

Ik leerde over de opbouw, de blauwdruk, snel schrijven en hoe je een uitgever benadert. Ik leerde dat ik echt wel kon schrijven en dat ik iets te vertellen had. Ik leerde dat schrijven veel minder ingewikkeld was dan ik altijd had gedacht.

Binnen een maand had ik mijn boek af en stuurde ik het manuscript naar AnkHermes. Zij accepteerden mijn boek en in 2014 vierde ik mijn allereerste boekenfeestje.

Nu leer ik jou met liefde hoe ik inmiddels 9 boeken in print heb uitgegeven en eenzelfde aantal in een digitale versie. 

Schrijven is niet moeilijk, als je weet hoe. Dat ga ik je leren.

De boekpresentatie van mijn eerste ‘lachboek’ werd gecombineerd met een heerlijk en vrolijk feest waarin we heel veel lach hebben gedeeld. 

Schrijf je eigen (e) boek, in het kort

  • Je leert over het verzamelen van gegevens, de opbouw en je leert over het maken van de blauwdruk.
  • Je leert snel én goed schrijven. Hier zijn wat toverwoorden die wonderen doen.
  • Je leert dat iedereen anders schrijft en dat jouw unieke wijze juist belangrijk is.
  • Je leert hoe je op een snelle manier kan redigeren en ervoor zorgen dat een uitgever niet meer je hele boek verbouwt tot iets wat je niet voor ogen had.
  • Je krijgt zelfvertrouwen om werkelijk aan de gang te gaan. Met een speciale whatsappgroep houden we elkaar op de hoogte en gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Praktisch 

Je leert hoe je non-fictie schrijft, redigeert en kunt uitgeven. Dus een ‘hoe-doe-je-dat’ boek. Voor echte fictie, spannende verhalen, heb je andere technieken nodig.

Je krijgt mijn boek “W.I.S.H.” t.w.v. € 24,95 hierbij cadeau. Zodra je weet hoe het werkt zie je in dit boek precies hoe ik het gedaan heb.

Je krijgt

De start van jouw eigen boek

Zin om direct verder te gaan

Voorbeeld blauwdruk

Oefening, sparren, brainstormen

Overzicht, lijstjes, praktische planning

Mijn boek "W.I.S.H." t.w.v. 24,95

Wat ze zeggen

Eerdere deelnemers

Top cursus

In 2017 deed ik mee bij het Hypnose Instituut met de training “schrijf je eigen (e) boek” van Saskia. Echt top! Ik heb in zo’n korte tijd zoveel geleerd dat ik meteen aan de slag ben gegaan. – René Brandjes

Zoveel geleerd

Van Saskia heb ik in loop van de jaren erg veel geleerd. Met name op de gebieden van energiewerk, van persoonlijke ontwikkeling en levenshouding. Ik heb haar ervaren als een erg enthousiaste trainer die doelgericht op energieke, overzichtlijke en duidelijke wijze haar kennis deelt.” – Paul Gleisberg, docent Sociaal Werk