06-21856020 mens@menscentrum.nl

De Kubus

Bewaar het geheim

Op aanvraag

Live of Online

€ 29

Wat is

De Kubus

Rond het jaar 2000 stond ik bij boekhandel De Wijze Kater in Utrecht. Mijn oog werd getrokken naar een klein, vierkant boekje met de tekst “Bewaar het geheim.”

Ik pakte het boekje op, bladerde erdoor maar stuitte op de tekst: “De waarschuwing op pagina 25 van dit boek beschermt De Kubus – als een geest in de fles. Maak je die fles op het juiste moment open, dan staat je een verrassing te wachten en krijg je een schat aan inzicht. Maar als je haar te vlug openmaakt, vervliegt de kracht. Lees – om het zo leuk en spannend mogelijk te maken – niet verder dan pagina 25, totdat je het spel hebt gespeeld! Verklapt het geheim niet aan mensen die het nog niet hebben gespeeld!

Ik was blij dat ik niet verder gelezen had en kocht natuurlijk het boekje. In de jaren die volgden speelde ik met veel mensen het spel, als je het een spel kunt noemen. Mooie momenten, intense inzichten en gewoon gezelligheid volgenden. Totdat het boek in de kast belandde.

Volgens sommigen is De Kubus een oud soefi-raadsel, dat soms eeuwenlang onderduikt en dan opeens weer de kop opsteekt op die plek waar behoefte is aan zelfkennis.

Nu haal ik het boekje weer uit de kast om met jou het geheim te delen. Wil jij jouw geheim en het geheim van de Kubus leren kennen?

Bewaar het geheim, in het kort

Creatieve sessie
Jezelf ontdekken
De ander leren kennen
Interessant en inzichtgevend

Je krijgt een uittreksel van de highlights van De Kubus. Daarna kun je het geheim met andere mensen thuis delen. 

Wat ze zeggen

Eerdere deelnemers

Alles komt goed

Dank Je Wel Saskia Het was zeer bijzonder De 5 […..] zijn mijn bedrijven mijn eerste bedrijf was echt mijn kindje En de [……] moet nog komen Maar alles komt goed. Super bedankt – Suus

Beloond worden

Dank Saskia. Het was een mooie bijeenkomst. Voelde aan als een klein geluksmomentje. En ik voelde al dat zoiets erin zou zitten. Heerlijk is dat, in het onbekende stappen en beloond worden. Ciao, Groetjes – Eelco

Leuk om het geheim straks met met mijn vriend te doen

De workshop van gisteren vond ik leuk én leerzaam. Het was vooral heel leuk dat iedereen weer een heel andere tekening had, en heel open was. Ik moest geregeld om jouw opmerkingen lachen, bijvoorbeeld die over het lastige tekenen van een [……] Héél herkenbaar!

Zojuist zat ik nog even met mijn vriend over de workshop te praten. Het lijkt me zeker leuk om ‘het geheim van De Kubus’ nog een keer met hem te doen. Het lastige is dat ik niet veel over de workshop kon vertellen zonder het geheim te verklappen

Nogmaals bedankt, nog een fijne dag en tot ziens! Hartelijke groet – Ine