06-21856020 mens@menscentrum.nl

Mens mens

Autonomie

Wij beschouwen de mens als een autonoom wezen. Wat houdt dat in? Voor ons betekent dit dat ieder mens zelf bepaalt hoe hij zijn leven inricht. Dat hij zich niets laat vertellen door een ander, maar alles toetst aan zijn eigen waarheid.

Wat past bij mij? Wat past bij jou?

Twee mensen inspireerden ons om bewuster om te gaan met onze eigen autonomie. Niet dat we ons afzetten tegen ‘de gevestigde orde’, maar we kijken kritisch naar wat werkelijk bij ons past. 

Jeroen

Jeroen Sloendrecht leerde ons over de rechten van de mens.

1. Onze grondwet. In artikel 1 van de Grondwet staat dat iedereen die zich in Nederland bevindt in gelijke gevallen gelijk moet worden behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, mag niet.

Daarboven staat

2. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.  Dit is in 1948 opgesteld ter bescherming van alle mensen op aarde. Hierin wordt het basisrecht, grondrecht van mensen geregeld. Ook Nederland heeft zich geconformeerd de UVRM te accepteren en na te leven. Dit recht staat boven de Nederlandse grondwet en alle andere regelgeving. Hierin is opgenomen, artikel 1, dat alle mensen vrij & gelijk zijn.

Daarboven staat

3. God schiep de mens naar zijn evenbeeld. God is vrij. De mens is vrij.

Henk

 Henk vdf Fransen vertelt over de mensen in de autonomiebeweging.

In de media worden deze mensen weggezet als lastpakken en wappies.

Hij ontdekte door de wereldwijde acties van onze overheden in de afgelopen jaren dat we niet zo vrij zijn als we gedacht hadden.

In zijn boekje (dat je kunt downloaden) legt hij uit wat autonome mensen eigenlijk zijn, wat het verschil is tussen een mens en een burger en wat de overheid precies doet.

Wie heeft de macht? Wie betaalt hoeveel belasting? Hoe is dat zo gekomen? 

Het boekje van Henk kun je direct hier downloaden (je hoeft geen gegevens achter te laten) 

Gefonomie

In ons idee laat onze overheid ons zien hoe een graai-economie werkt. Zoveel mogelijk belastingcentjes binnenharken om uit te geven aan projecten waar wij als mens niet achter staan. Wat kunnen wij doen?

In ieder geval zo min mogelijk meedoen. Hoe meer geld we verdienen, hoe meer we afdragen aan belastingen. Laat maar. We werken om te leven, we leven niet om te werken.

We vragen geen wereldbedragen voor onze diensten. Dat hoeft niet. We willen er zoveel mogelijk voor zorgen dat jij je goed in je vel gaat voelen. Zodat jij beter voor jezelf kunt zorgen zodat je ook voor de mensen om je heen kunt zorgen. 

We geven graag onze kennis, onze kunde en onze tijd en aandacht aan je. Natuurlijk vragen we er wel een bedrag voor. De boeken kosten geld en het is fijn als onze tijd gewaardeerd wordt. We vragen in principe 100 euro per sessie. Kun je dit niet betalen dan mag je afwijken. Vind je het te laag, dan mag je ook afwijken.

Wat bieden we

Meten is weten

Je lichaam weet het vaak veel eerder dan jijzelf. Wat schort eraan? Waar loopt het spaak?

Met onze prachtige meetapparatuur kunnen we je doormeten op 20 gebieden in jouw lichaam. Er verschijnen 35 rapporten die we uitgebreid doornemen.

Daaruit volgt een advies. Soms is er met kleine aanpassingen in je dagelijks leven al heel veel te bereiken.

Belemmerende overtuigingen

In de eerste zeven levensjaar hebben we de wereld om ons heen gekopieerd of gedacht: "dat doen we anders." Hierin ontstonden de meeste overtuigingen waar we nu nog naar leven. Sommige zijn niet behulpzaam.

Met een eenvoudig proces helpen én leren we je hoe je dit kunt transformeren naar ondersteunende overtuigingen.

Levensvragen

Wie ben ik eigenlijk?
Wat is mijn levensmissie?
Waar hoor ik thuis?
Waarom ben ik hier op aarde?
Hoe kan ik bijdragen?

Een SoulKey sessie geeft het antwoord op al deze vragen, en meer. Wat jij wil weten, waar jij tegenaan loopt, hier is het antwoord.

Tijd om weer eens te lachen

Stress zorgt ervoor dat het lachen ons vergaat. Terwijl lachen juist zo ontzettend fijn is om te doen.

Wist je dat lachen niet afhankelijk hoeft te zijn van je stemming? Dat lachen juist je stemming kan bepalen?

Tijdens de lachcoach training leer je je lach ophalen en aanspreken op het moment dat jij dit wilt. Je bent niet meer afhankelijk van de omstandigheden.

Volle hoofden

Veel stress ontstaat doordat we ons hoofd niet meer uit kunnen zetten. Teveel input, teveel om aan te denken, teveel ellende die over ons uitgestort wordt.

Met behulp van de MatriXmethode helpen wij je om het volle hoofd tot rust te brengen.

Dit kan in een een-op-een sessie maar ook in een workshop waarbij je meteen leert om dit samen met andere mensen te doen.

Boek

Het geheim van mens zijn.

In het geheim neemt Saskia je mee naar de vier gebieden waar ons mens zijn zich afspeelt.

Mentaal fit
Emotioneel in balans
Natuurlijk gezond
Spiritueel verbonden

In die vier gebieden lees je verhalen, wetenschap én geeft Saskia je heel veel ideeën. Dingen die je meteen kunt doen om je direct beter en fijner te gaan voelen. Probeer ze maar eens uit.

 

Wat nu

Plan een afspraak

Meten is weten. Hèhè, ontstressen. Pfff, lekker dat oude probleem loslaten. Eindelijk weer lachen.

mail naar mens@menscentrum.nl

of bel Saskia op +31 (0)6-21856020

Boek

Bestel "Het geheim van mens zijn" voor 17,95

Contact

Tel. +31 (0)6 21 85 60 20
Mail: mens@menscentrum.nl

Meten live in Almere. Overige sessies kunnen ook online.

Jouw bijdrage € 100,- per sessie. Bij jou thuis is ook mogelijk (+ reiskosten).

Workshops en cursussen kennen een eigen tarief, kijk daarvoor bij de betreffende cursus.

Beveiligingscode:
security code
Vul beveiligingscode in:

Submit