06-21856020 mens@menscentrum.nl

Mentaal fit

door | Mentaal fit

Welke gedachten denk je? Weet je dat wel? Bestaat meer dan 50% van je gedachten uit wat anderen zouden moeten doen, hoeveel gevaar er is in de wereld, waar je je zorgen over maakt? Of ben je juist bezig met de mooie dingen van het leven te zien? De zon die schijnt, de vogels die fluiten, de natuur die z’n werk doet? Ben je in staat om helder te denken, om puzzels op te lossen? Of is het mistig in je hoofd en kom je steeds niet op dat ene belangrijke ding wat je juist wilde zeggen?

Nieuws is gevaarlijk

Als het gaat om ons stressniveau is het nieuws van de dag levensgevaarlijk. Als je dit veel leest, ziet en hoort dan is het net of de wereld in brand staat. Er is overal oorlog en het komt dichterbij, er is dreiging van klimaatverandering, er zijn problemen in de zorg. Overal is het kommer en kwel. Al dit nieuws geeft stress. Als je een frequente nieuwsvolger bent dan rijzen je stresslevels waar je bij staat.

Wat kun je doen om mentaal fit te blijven

Bronnie Ware gaf haar stervende patiënte de tip om te glimlachen, positieve gedachten te denken en mooie woorden uit te spreken. Misschien heb jij wel net als die mevrouw het idee dat je niet gelukkig zou mogen zijn. Maar als je hier even over nadenkt dan weet je dat dit niet waar is. Het is je geboorterecht om gelukkig te zijn.

Glimlachen

Uit de lachyoga weten we dat lachen gezond is. Simpelweg lachen, ook een glimlach, heeft effecten op alle vier de gebieden in je leven. Het begint met je beter voelen, dan positiever te denken. Je emoties komen in balans en je kunt zelfs spiritualiteit ervaren. Want als je lacht, ben je in het nu. Je kunt niet tegelijkertijd lachen en je zorgen maken. Een glimlach maakt dat je aantrekkelijker bent voor je omgeving waardoor je gemakkelijker met andere mensen kunt verbinden. Lachende mensen stralen een positieve gezonde energie uit. Je moet natuurlijk geen valse grijns maken, dat werkt averechts.

Lees dit volgende stukje maar eens en voel hoe je vanzelf meedoet. “Voel je mondhoeken. Voel hoe ze bewegen in de richting van je oren. Langzaam maar zeker. Voel nu ook dat het rondom je ogen wat trekt. Dit zijn je kraaienpootjes die de pretlichtjes in je ogen accentueren.” Blijf even bij dit gevoel en laat het dan los. Gelukt? Houd het simpel, dan is het goed te doen.

Mogelijkheden

Meten

Meten met onze geavanceerde bioresonantieapparatuur. Hoe staat het met je vitamine- en mineralenhuishouding?

Meer informatie en afspraak maken

Het geheim van mens zijn

Verhalend, uitdagend en praktisch.
Auteur: Saskia van Velzen
Verschijningsdatum: januari 2024

Meer informatie en bestellen

Gerelateerde artikelen