06-21856020 mens@menscentrum.nl

De kracht van het NU. Eckhart Tolle schreef er een boek over. Dat boek, daar kwam ik niet doorheen. Zoveel tekst om te vertellen dat NU het enige is, dat er werkelijk is.

Joe Dispenza, hersenonderzoeker, ontdekt dat mediteren, het verbinden met het onbekende, het NU, dé manier is om ziekte te bestrijden. Hij zegt in een van de GAIA talks dat wij mensen geneigd zijn om te kijken naar het verleden. Dit ‘kennen’ we en op basis daarvan kunnen we de toekomst voorspellen. Zo denken we grip te hebben op de wereld om ons heen. En als we het niet zelf kunnen bedenken dan gaan we naar een coach, therapeut of waarzegger.

Maar waar kijken we dan naar? Joe Dispenza vertelt een waslijst aan zaken waar onze aandacht naar uitgaat. Het werk, de baas, de collega’s die we iedere dag zien, de rit ernaar toe, de auto waarin we rijden, het huis waarin we wonen, de familie, je kinderen die aandacht vragen, het eten dat gekookt moet worden, de boodschappen die gedaan moeten worden, de krant die gelezen moet worden en de social media die bijgehouden moet worden. Je wordt er al moe van als je het leest. Hierover heb ik geschreven in mijn boek “Het geheim van mens zijn“.

Al die onderwerpen nemen ons gedachtenveld in beslag, samen met de emoties en gevoelens die dit oproept. Als we onze aandacht daar weghalen, als we ons focussen op het niets, het nu, het onbekende, dan kunnen die emoties tot rust komen. Dan kan het lichaam tot rust komen. Eigenlijk haal je weg wat in de weg staat van jouzelf en gezond zijn.

Je kunt onderstaande video bekijken waarin Dr. Joe uitlegt hoe het werkt. Je kunt ook de wandelmeditatie meedoen die ik gedeeld heb ik het volgende blogartikel. “Walk for the World!

Dwarrelen je gedachten alle kanten op? Vraag je dan eens af: “Hoe voel ik me nu?”

En wil je je gedachten stopzetten? Vraag dan eens aan je gedachten: “Welke volgende gedachten ga je denken?”

Mogelijkheden

Meten

Meten met onze geavanceerde bioresonantieapparatuur. Hoe staat het met je vitamine- en mineralenhuishouding?

Meer informatie en afspraak maken

Het geheim van mens zijn

Verhalend, uitdagend en praktisch.
Auteur: Saskia van Velzen
Verschijningsdatum: januari 2024

Meer informatie en bestellen

Gerelateerde artikelen