06-21856020 mens@menscentrum.nl

We zijn zo druk bezig met druk zijn. Het is niet zo gek dat je na zo’n dag thuis op de bank ploft en niet meer in beweging komt. Het is wel een keer mooi geweest.

Wist je dat stress met stip bovenaan staan in het lijstje van doodsoorzaken? In onze westerse maatschappij barsten we van de stress gerelateerde ziektes. De milde vormen zijn een burn-out en een maagzweer. Veel ziektes ontstaan door te lang stress ervaren. En als je ziek bent ga je stressen, niet handig.

We moeten verder, we moeten aan de slag, we moeten presteren. Maar elf maanden hard werken los je niet op met drie weken op het strand hangen. Ken jij ook dat verschijnsel dat je eerst een week moet bijkomen voor je aan je vakantie kan beginnen? Veel mensen worden in die eerste week ziek. Puur de opgebouwde spanning die eindelijk weg kan.

Na die heerlijke weken vakantie ben je na twee dagen thuis weer gewend. Je zit weer in het ritme van de stressopwekkende activiteiten. Voor je het weet is die heerlijke vakantie een vage herinnering en werk je hard om de volgende te kunnen bekostigen.

Ray Bennett pleit in zijn boek “De kracht van het NU even niet” voor minder doen. Minder druk op de ketel. Minder presteren.

Met behulp van de wet van de afnemende meeropbrengst legt hij uit dat hoe meer je doet niet wil zeggen dat dit meer opbrengt. Op enig moment heb je genoeg. Word je fitter van zes kilometer hardlopen dan van drie? Smaakt de wijn van honderd euro tien keer beter dan de wijn van tien euro? Het voordeel neemt niet evenredig toe met de inspanning.

Hard werken heeft geen zin. Een haas leeft gemiddeld maar drie tot vier jaar, een schildpad zo’n honderd jaar. Doe het kalm aan. Presteer minder. En voor wie doe je het eigenlijk? Die 7,7 miljard mensen op de wereld zijn echt niet met jou bezig. Ze hebben genoeg aan zichzelf.

Het wordt tijd dat je niet bezuinigt op wat goed voor je is en wel op wat teveel of niet goed voor je is. Bezuinig niet op tijd voor je geliefden. Bezuinig niet op een prachtige wandeling door de natuur. Bezuinig niet op goede gesprekken. Bezuinig wel op dom kastje staren. Bezuinig op te veel doen. Bezuinig op stress.

Mogelijkheden

Meten

Meten met onze geavanceerde bioresonantieapparatuur. Hoe staat het met je vitamine- en mineralenhuishouding?

Meer informatie en afspraak maken

Het geheim van mens zijn

Verhalend, uitdagend en praktisch.
Auteur: Saskia van Velzen
Verschijningsdatum: januari 2024

Meer informatie en bestellen

Gerelateerde artikelen