06-21856020 mens@menscentrum.nl

Ontgiften

door | Natuurlijk gezond

Bij het meten ontdekken we vaak dat er zware metalen in het lichaam zitten. Dat komt omdat ze tegenwoordig vrijwel overal aanwezig zijn, in de dingen die we dagelijks gebruiken. Wat dacht je van lekkende batterijen, bakken in pannen waarvan de anti-aanbaklaag is weggevaagd, oude verf, voedsel uit blik en het gebruik van aluminiumfolie. Ook in het voedsel dat we eten zitten vaak verborgen zware metalen.

Meestal meet ik lood en kwik als belasting in het lichaam, maar de andere zware metalen komen ook soms voor. Kwik bevindt zich in roofvissen als tonijn of in oude vullingen. Ook wordt het gebruikt in een samenstelling om de houdbaarheid van vaccins te verlengen. Lood bevindt zich onder andere in oude verf.

Die zware metalen hopen zich op in ons lichaam. De lever heeft hier als eerste heel veel last van. Maar ook onze hersenen, het spijsverteringsstelsel en andere delen van het zenuwstelsel worden belast. Ze leggen een druk op ons immuunsysteem, waardoor we kwetsbaarder worden voor allerlei ziektes.

Helaas zijn het deze “oude” metalen, de metalen die al lange tijd in ons systeem sluimeren, die de grootste bedreiging vormen. Na verloop van tijd kunnen giftige zware metalen namelijk oxideren, waardoor ze schade aan omringend weefsel veroorzaken en ontstekingen bevorderen. Ze vergiftigen letterlijk ons lichaam en kunnen schade aanrichten aan vrijwel elk systeem en orgaan, inclusief onze hersenen, lever, spijsverteringsstelsel en andere delen van ons zenuwstelsel. Giftige zware metalen leggen een immense druk op ons immuunsysteem, waardoor we kwetsbaar worden voor allerlei ziektes.

Hoewel alle soorten gifstoffen schadelijk zijn, vormen zware metalen een unieke bedreiging. Ze zijn niet alleen schadelijk op zichzelf, maar ook een vorm van neurotoxine (een gifstof die de zenuwfunctie verstoort en ons immuunsysteem in de war brengt). Neurotoxinen van zware metalen kunnen ons centrale zenuwstelsel (vooral onze hersenen) ontsteken en irriteren, wat leidt tot meerdere symptomen zoals geheugenverlies, hersenmist, vermoeidheid en depressie. Giftige zware metalen kunnen ook ontstekingen in het spijsverteringskanaal bevorderen, waardoor gifstoffen in onze darmen vrijkomen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, dienen zware metalen ook als voedselbron voor virussen, bacteriën, parasieten en andere ziekteverwekkers in ons lichaam.

Zware metalen kunnen bijvoorbeeld dienen als voedingsbodem voor Streptococcus A of B, E. coli, C. difficile, H. pylori en gistcellen. Dit kan leiden tot een overgroei van meerdere bacteriën in onze darmen, wat resulteert in een aandoening die bekend staat als SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth), die wordt gekenmerkt door een opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree, constipatie (of beide), en kan leiden tot voedingstekorten. Bovendien, wanneer virussen zoals Epstein-Barr en gordelroos zich voeden met giftige zware metalen, kan dit symptomen veroorzaken zoals tintelingen, gevoelloosheid, vermoeidheid, angst, hartkloppingen, oorsuizen, duizeligheid en vertigo, evenals nekpijn, kniepijn, voetpijn, pijn aan de achterkant van het hoofd en een verscheidenheid aan andere pijnen die vaak aan andere oorzaken worden toegeschreven.

Het is vrijwel onmogelijk om in deze moderne tijd geen bepaalde hoeveelheid van deze giftige zware metalen binnen te krijgen, dus het is van vitaal belang voor onze gezondheid dat we ze verwijderen voordat ze nog meer schade aanrichten. Gelukkig is het relatief eenvoudig om ze uit onze organen te verwijderen als we de juiste voedingsmiddelen consumeren. Door de volgende topreferenties aan je dieet toe te voegen en consistent te zijn in je inspanningen om ze te consumeren, zul je een lange weg afleggen naar het ontgiften van je lichaam van zware metalen.

Deze smoothie is niet alleen heerlijk, hij is ook perfect ontworpen om vijf belangrijke ingrediënten te bevatten die samenwerken om zware metalen zoals kwik, lood, aluminium, nikkel, koper en cadmium uit je organen te verwijderen, waar ze zich ophopen.

Dé Smoothie

De onderdelen van deze Smoothie koop je een keer in een wat grotere hoeveelheid waarna je er een hele tijd mee vooruit kunt.

Spirulina: Deze eetbare blauwgroene alg verwijdert zware metalen uit je hersenen, centrale zenuwstelsel en lever, en absorbeert zware metalen die zijn geëxtraheerd door gerstegras sap extractpoeder. Neem 2 theelepels gemengd met water, kokoswater of sap.

Gerstegras sap poeder: Bereidt het kwik voor op volledige opname door de spirulina. Dit voedzame gras heeft het vermogen om zware metalen uit je milt, darmkanaal, alvleesklier, schildklier en voortplantingssysteem te verwijderen. Drink 1-2 theelepels gemengd in kokoswater of sap.

Koriander: Dringt diep door in moeilijk bereikbare plaatsen en verwijdert metalen van weleer (dus het is geweldig voor die kwikbelasting die je met je meedraagt!). Meng een kopje in een smoothie of sap, of voeg toe aan salade of guacamole.

Wilde bosbessen: Verwijderen zware metalen uit je hersenweefsel, herstellen en repareren eventuele gaten die ontstaan door oxidatie wanneer de zware metalen worden verwijderd. Het is belangrijk om wilde bosbessen te gebruiken, omdat ze unieke fytonutriënten bevatten met speciale ontgiftende capaciteiten. De krachtige antioxidanten in wilde bosbessen helpen elke oxidatieve schade die is achtergelaten door de verwijdering van zware metalen te herstellen. Dit is vooral belangrijk voor je hersenweefsel – in feite zijn wilde bosbessen het krachtigste voedsel om Alzheimer en dementie te stoppen of in sommige gevallen te herstellen. Eet minstens een kopje per dag. Opmerking: hoewel gekweekte bosbessen voedzaam zijn, hebben ze niet de metaalverwijderende capaciteiten van wilde bosbessen. Wilde bosbessen zijn te vinden in het vriesvak van de meeste supermarkten.

Atlantische dulse: Naast kwik bindt dit eetbare zeewier aan lood, aluminium, koper, cadmium en nikkel. In tegenstelling tot andere zeewieren is Atlantische dulse een krachtige kracht om kwik op zichzelf te verwijderen. Atlantische dulse dringt door in diepe, verborgen plaatsen van het spijsverteringskanaal en de darmen, zoekt naar kwik, bindt eraan en laat het niet los totdat het het lichaam verlaat. Eet dagelijks twee eetlepels vlokken, of een gelijkwaardige hoeveelheid stroken als het in hele bladvorm is. Opmerking: Omdat het uit de oceaan komt, als je je zorgen maakt over het feit dat de dulse zelf kwik zou bevatten, wees gerust dat Atlantische zee dulse geen kwik zal afgeven aan het lichaam. Het houdt vast aan het kwik terwijl het door het lichaam beweegt en grijpt zelfs andere metalen onderweg en verwijdert ze ook. Atlantische dulse is een cruciaal onderdeel van het team omdat het kan wachten bij de finish (d.w.z. onze dikke darm), wachtend op de andere voedingsmiddelen die onderweg zware metalen hebben gegrepen. Het dient als noodback-up en zorgt ervoor dat alle zware metalen die de dikke darm hebben bereikt het lichaam daadwerkelijk verlaten.

Het smoothie recept van vandaag geeft je een eenvoudige en smakelijke manier om al deze vijf voedingsmiddelen dagelijks binnen te krijgen. Drink deze smoothie dagelijks voor optimale voordelen.

Heavy Metal Detox Smoothie Recept:

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 2 kopjes bevroren of verse wilde bosbessen, of 2 ons puur wilde bosbessensap, of 2 eetlepels puur wilde bosbessenpoeder
  • 1 kopje strak verpakte verse koriander
  • 1 theelepel gerstegras sap poeder
  • 1 theelepel spirulina
  • 1 eetlepel Atlantische dulse of 2 pipetvolumes Atlantische dulse vloeistof
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • 1/2 tot 1 kopje water, kokoswater of extra versgeperst sinaasappelsap (optioneel)

Bereiding:

In een krachtige blender, meng alle ingrediënten tot een gladde massa. Als een dunner mengsel gewenst is, voeg tot 1 kopje water toe. Geniet ervan!

Optioneel: Water, kokoswater of vers sinaasappelsap om te mengen.

De bron voor dit artikel is: https://www.medicalmedium.com/blog/heavy-metal-detox-smoothie

Mogelijkheden

Meten

Meten met onze geavanceerde bioresonantieapparatuur. Hoe staat het met je vitamine- en mineralenhuishouding?

Meer informatie en afspraak maken

Het geheim van mens zijn

Verhalend, uitdagend en praktisch.
Auteur: Saskia van Velzen
Verschijningsdatum: januari 2024

Meer informatie en bestellen

Gerelateerde artikelen