06-21856020 mens@menscentrum.nl

Recept voor een goede nachtrust

door | Natuurlijk gezond, Stress

Wanhopig werd ik er soms van, die lange nachten wakker liggen en draaien tijdens de periode in mijn leven die men ‘de overgang’ noemt. Waar je vroeger naast me een kanon kon afsteken en dan sliep ik nog door, nu werd ik al wakker van een mug die buiten tegen het raam aanvloog.

Draaien, wachten, meditaties luisteren, van 100 terug naar 0 tellen, in gedachten een trap aflopen, lezen, zingen, lachen, dingen bedenken, niets hielp.

De laatste tijd heb ik veel geleerd met het meten en alle achterliggende informatie die hierbij hoort. Nu weet ik wat ik toen graag had willen weten. Naast al deze kennis levert het me ook veel plezier op. Ik sta als een klein heksje in de keuken in mijn potjes te brouwen. Niet alleen leer ik ander eten maken, maar ook zalfjes, tincturen en wat al niet meer. Terug naar grootmoeders kennis.

De laatste tijd ook sliepen we beiden weer wat slechter. Lastiger in slaap vallen, gemakkelijk wakker. Lekker dan als je allebei zeker twee keer moet plassen in de nacht, maar wel op andere tijdstippen!

Toen ontdekte ik, met al die kennis en met het spelen in de keuken het zalfje dat ik graag met je wil delen. Wij slapen weer als een roos! Mijn slaap is veel dieper geworden en ik hoef er ineens ook niet meer zo vaak uit. Hoe lekker is!

Misschien heb jij dat ook wel, dat je gemakkelijk wakker ligt. Of het nu de zorgen zijn, stress of iets onnoembaars. De geheime oplossing is: magnesium.

Magnesium

Magnesium is goed voor zo ongeveer alles in je lichaam. Het zorgt ervoor dat het een met het ander kan communiceren. In het westen hebben we vaak een tekort aan magnesium. We eten onvoldoende voeding met magnesium – ook al zit het bijna overal in, zelfs in pure chocolade -, we verbruiken teveel door de gifstoffen die we wel binnenkrijgen, door medicijn- of alcoholgebruik en ons lichaam kan het op latere leeftijd vaak moeilijker opnemen. Nu kun je supplementen nemen om dit tekort aan te vullen, maar is een gemakkelijkere – en ik vind leukere – manier om je magnesiumtekort aan te vullen.

Magnesium olie

Magnesiumolie is super eenvoudig om te maken.

Men neme:

1 deel magnesiumvlokken
1,5 deel gefilterd of gedestilleerd water

Water koken
Magnesium in glazen maatbeker
Kokend water toevoegen, roeren
Na afkoelen in sprayflacon (liefst van glas)

Spray de olie op je voeten, je buik en/of oksels voor het slapengaan.

Het kan zijn dat het wat droog of prikkelend aanvoelt. Dat went én onder je voeten heb je hier het minste last van. Maar wat nog lekkerder is, is magnesium olie body butter. Dat recept volgt hierna.

Eerst nog even dit. Vandaag heb ik ook een recept geschreven voor een gelukkig leven. Dat recept vind je op de website van het LachInstituut. Naar het recept voor een gelukkig leven

Magnesium olie body butter

Deze is echt super en dit is wat wij op dit moment iedere nacht voor het slapengaan onder onze voeten smeren. Je kunt natuurlijk een magnesium body butter halen bij Holland & Barret ofzo, maar het is veel leuker om het zelf te maken. Je mag het ook aan mij vragen 🙂

Men neme:

100gr magnesiumvlokken
50ml kokend (gefilterd/gedestilleerd) water
Maak hier eerst een magnesiumolie van, laat daarna afkoelen.

50gr kokosolie
100gr sheabutter
30ml plantaardige olie (zelf gebruik ik avocado-olie of jojoba-olie)
In glazen maatbeker/pot in pan heet water (au bain marie), goed roeren tot het gesmolten is

Magnesiumolie toevoegen, goed doorroeren
Mengsel 1 uur in de koelkast

Het moet de consistentie van zachte boter hebben. Is het dikker dan kun je het opkloppen met een mixer. Dit doe ik overigens altijd, daar wordt het lekker luchtig van. Je kunt nu ook eventueel etherische olie, ca 40 druppels, toevoegen. Iets met nachtrust, lavendel of iets anders wat je lekker vind. Ben je zwanger? Gebruik dan even geen etherische olie.

Bij de kringloop scoor ik potjes voor weinig. Dit mengsel is ruim genoeg voor 4 potjes van het kruidenpotjesformaat. Voor mijn eigen voorraad en leuk om cadeau te geven.

Je voeten nemen het beste de magnesium op. Wij smeren het gewoon op onze voeten en gaan in bed liggen. Maar als je je bed een beetje vetvrij wil houden dan is het slim om na het smeren nog even 10 minuten je sokken aan te doen. Dan kan het even intrekken. Je kunt het ook direct op stijve spieren smeren, het helpt ontspannen.

Deze recepten heb ik gevonden bij Aroma Lifestyle, hier staan nog veel meer leuke dingen op.

Meten

In de metingen is een van de 36 onderwerpen de mineralen in jouw lijfshuishouding. Hierbij zien we ook of er een magnesiumtekort is. Leuk om later te zien dat het met deze eenvoudige en leuke manier is opgelost!

Mogelijkheden

Meten

Meten met onze geavanceerde bioresonantieapparatuur. Hoe staat het met je vitamine- en mineralenhuishouding?

Meer informatie en afspraak maken

Het geheim van mens zijn

Verhalend, uitdagend en praktisch.
Auteur: Saskia van Velzen
Verschijningsdatum: januari 2024

Meer informatie en bestellen

Gerelateerde artikelen