06-21856020 mens@menscentrum.nl

Signalen van diabetes

door | Natuurlijk gezond

Signalen voor het ontwikkelen van diabetes type 2

Moe na het eten? Waarschijnlijk na het eten (of drinken) van koolhydraten en suikers. De suikers moeten worden verwerkt en de insuline komt in actie. Omdat je een piek veroorzaakt schiet de insuline als het ware door en duwt de suiker weg, hup je vetcellen in. Maar je lijf heeft er dan niet zoveel meer aan.

Heb je last van schimmels? Het klinkt niet zo gezellig. Maar zoals gezegd ging Martin naar de huisarts omdat hij bij zijn voeten een schimmel had die niet weg wilde. De huisarts testte hem op diabetes. Schimmels blijken overtollig suiker in je bloed heerlijk te vinden.

Heb je het gevoel dat je dikker wordt als je zelfs maar naar water kijkt? Het zou kunnen dat je insulineresistentie zo hoog is dat je alles alleen nog maar in je vetcellen aan het opslaan bent. Andere indicaties zijn: hoge bloeddruk, hoog cholesterol, veel dorst, vaak plassen, regelmatig hoofdpijn, laag testosterongehalte en donkere plekken/wratjes. Bij mijnlabtest.nl kun je zelf je insulineresistentietest aanvragen. Type in het zoekveld “Homa IR” in. Je hebt de Homa IR Insulineresistentietest nodig. IR staat voor Insuline Resistentie. Je neemt bloed af (er komt een uitgebreide handleiding bij), stuurt het op en binnen een week ongeveer krijg je de uitslag per mail toegestuurd. Hier staat ook een toelichting bij. De huisarts zal alleen testen op het suikerniveau in je bloed. Zij kunnen of mogen de Homa IR test niet aanvragen, dit moet je zelf doen.

Mogelijke oplossingen voor insulineresistentie

De huisarts komt met het pilletje Metformine aan. Die zorgt er namelijk voor dat je cellen toch opengaan als jouw eigen insuline dit niet voor elkaar krijgt. Hierdoor daalt het suikerniveau in je bloed, dit is namelijk wat er gemeten wordt. Maar eigenlijk is dat niet gezond. Je insulineresistentie lost niet op en jouw cellen krijgen een overvloed aan suiker, wat ze eigenlijk niet willen.

Je wilt natuurlijk het liefst zelf aan de slag. Wat kun je doen om deze neergaande spiraal op te lossen?

  1. Stop met het eten van suiker en koolhydraten. Eigenlijk is dit de simpelste oplossing. In onze maatschappij is dit niet zo eenvoudig. In ons eten zitten veel verborgen suikers.
  2. Eet zo puur en onbewerkt mogelijk, zoals de natuur het aanlevert. Koken is ook bewerken!
  3. Eet eerst je vezels. Salade bijvoorbeeld. Die zorgen ervoor dat de insuline langzaam wordt aangezet, geen piek dus, en dat je darmen op gang zijn gekomen. Nu kunnen overtollige suikers ook nog weggewerkt worden door je darmen en hoeft niet alles in je vetcellen terecht te komen.
  4. Ook fruit is suiker. Maar als je niet perst en je kunt het met schil eten (schil = vezels) dan is het minder heftig voor je lijf. Wanneer je vruchtensap of andere zoete limonade drinkt gaat het tien keer zo hard. De suiker komt vloeibaar binnen waardoor het niet eens uit het voedsel gehaald hoeft te worden. Het gaat bijna linea recta je bloedbaan in waar het één grote suikerpiek veroorzaakt. Let op: bier = granen = koolhydraten = suiker!

Beweeg meteen na het eten. Ga lekker een rondje wandelen. Sowieso goed om je hoofd leeg te maken, maar ook om je te helpen de suikers te gebruiken zodat je cellen de deur niet potdicht hoeven te houden.

Wil je weten of je diabetes aan het ontwikkelen bent? Dit is een van de metingen die uit onze ‘meten=weten’ sessie komt.

Mogelijkheden

Meten

Meten met onze geavanceerde bioresonantieapparatuur. Hoe staat het met je vitamine- en mineralenhuishouding?

Meer informatie en afspraak maken

Het geheim van mens zijn

Verhalend, uitdagend en praktisch.
Auteur: Saskia van Velzen
Verschijningsdatum: januari 2024

Meer informatie en bestellen

Gerelateerde artikelen