06-21856020 mens@menscentrum.nl

De boog kan niet altijd gespannen zijn

door | Emotioneel in balans, Stress

Vroeger hield mijn moeder mij ongeveer één keer in de zes weken een dagje thuis. Dan was ik uitgeput en sliep ik de hele dag. Daarna was het klaar en kon ik er weer tegenaan. Het is niet meer iedere zes weken, maar het principe werkt nog steeds bij mij. Ik werk heel hard tot ik ‘grieperig’ wordt. Dan blijf ik een dag thuis en ga ik slapen. Nee, ik meld me niet ziek. Ik neem vrij, wel zo eerlijk.

Een boog die altijd gespannen staat wordt slap. Of breekt. Dit gebeurde bij mij toen ik een burn-out kreeg. Ik was vergeten op tijd een dag te gaan slapen.

Af en toe moet je loslaten. Relaxen.

Wat is jouw ritme? Wanneer staat jouw boog te lang gespannen?

Stel je voor dat je een boog in je handen hebt. Als een echte Robin Hood held kijk je langs de gespannen pijl naar je doel. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is: loslaten. Je hoeft de pijl niet naar voren te duwen, je hoeft het geen zetje te geven, je hoeft de boog nu geen richting meer te geven. Sterker nog, als je dat doet dan mis je doel. Je haalt een keer diep adem, je houdt je adem vast en… pffff, de pijl laat los en schiet als een pijl uit een boog naar voren. Je laat je adem ontsnappen en je wordt heel blij van de pijl die trillend in het rode hart van het doel steekt.

Of is het andersom?

Is jouw boog altijd ontspannen en gebeurt er helemaal niks. Dan wordt het tijd om de boog te spannen en in beweging te komen.

Stel je voor dat je een boog in je handen hebt. Als een echte Robin Hood held kijk je langs de gespannen pijl naar je doel. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is: loslaten. Je hoeft de pijl niet naar voren te duwen, je hoeft het geen zetje te geven, je hoeft de boog nu geen richting meer te geven. Sterker nog, als je dat doet dan mis je doel. Je haalt een keer diep adem, je houdt je adem vast en… pffff, de pijl laat los en schiet als een pijl uit een boog naar voren. Je laat je adem ontsnappen en je wordt heel blij van de pijl die trillend in het rode hart van het doel steekt.

Huh, hetzelfde verhaal?

Ja.

Voor de een is het nodig om te leren los te laten, voor de ander wordt het tijd om te leren de boog te spannen. Ontdek eens wat jouw ritme is en kijk wat je in je jouw leven daarop kan aanpassen. 

Mogelijkheden

Meten

Meten met onze geavanceerde bioresonantieapparatuur. Hoe staat het met je vitamine- en mineralenhuishouding?

Meer informatie en afspraak maken

Het geheim van mens zijn

Verhalend, uitdagend en praktisch.
Auteur: Saskia van Velzen
Verschijningsdatum: januari 2024

Meer informatie en bestellen

Gerelateerde artikelen