06-21856020 mens@menscentrum.nl

Voeding uit de supermarkt

door | Natuurlijk gezond

Je gaat boodschappen doen voor het avondeten. Dit doe je ’s morgens tegen de lunch en eigenlijk heb je al trek. In de supermarkt loop je eerst langs de groente, gezond. Je bedenkt dat je ’s avonds chili con carne wil maken. Je neemt een pak voorgesneden groente mee – lekker makkelijk – en loopt door naar het vlees. Het voorverpakte gehakt ziet er mooi rozerood uit en oogt vers. Goed. Je loopt langs de broodafdeling en krijgt nog meer trek. Je grabbelt in de bak met lekkere broodjes. Even terug naar de kaaskoeling, want er moet natuurlijk wel lekkere kaas op. Vervolgens loop je het pad in met mixen en sauzen, het ene pak nog felgekleurder dan het andere potje. Allemaal roepen ze je toe dat ze het beste zijn, het gezondst want er zit nu nog minder van het een of ander in en uiteraard heeft het een verbeterd recept. Richting de kassa loop je langs de snoepafdeling – niet kijken, niet kijken, maar je kijkt toch – en je grist nog maar een reep mee. Lekker stukje melkchocola met noten voor bij de koffie vanmiddag. 

Herkenbaar?

Een belangrijke reden dat hart- en vaatziekten, allergieën en obesitas ontstaan, is dat onze voedingsindustrie niet onze belangen voorop heeft staan. Als je eens goed kijkt in de supermarkt dan zie je dat. Alles wordt aangeprezen met woorden als “zonder kleurstoffen (maar hoe zit het met de rest?),” of “nu met 35% minder suiker (dan wat?)” Heldere kleuren en mooie plaatjes van zonovergoten weiden waarin lammetjes dartelen verleiden je tot aanschaf van wat je niet nodig hebt. De toegevoegde suikers worden verpakt in prachtige namen die je niet kent waardoor je het idee hebt dat je gezond bezig bent. “Zonder toegevoegde suiker” betekent namelijk niet dat er geen suiker in zit. In de appendix achter in dit boek heb ik een lijst voor je opgenomen met de namen waaronder suiker verstopt zit in je eten.

Wat deze industrie wel voorop heeft staan is het belang van de aandeelhouders. En die willen geld zien. Dus het gaat erom jou zoveel mogelijk te verleiden om te kopen. Met suikers en gemak houden ze je als het ware verslaafd aan hun winkels en producten. Een wandeling door de supermarkt is een aanslag op je zintuigen. Probeer maar eens al die verleidingen te weerstaan. Zelf lukt me dat ook vaak nog niet.

De eerste tip van de 6 tips uit het boek “Het geheim van mens zijn” is:

Een inkoppertje natuurlijk, maar vaak doen we het niet. Eet voordat je boodschappen gaat doen. Je voorkomt een hongergevoel dat ervoor zorgt dat je van alles onbedoeld in je mandje gooit.

De andere 5 lees je in het boek >>

Mogelijkheden

Meten

Meten met onze geavanceerde bioresonantieapparatuur. Hoe staat het met je vitamine- en mineralenhuishouding?

Meer informatie en afspraak maken

Het geheim van mens zijn

Verhalend, uitdagend en praktisch.
Auteur: Saskia van Velzen
Verschijningsdatum: januari 2024

Meer informatie en bestellen

Gerelateerde artikelen