06-21856020 mens@menscentrum.nl

Omgevingsfactoren die bij stress een rol spelen

door | Natuurlijk gezond

Wat wij nu met onze meetapparatuur bij de mensen tegenkomen is, dat we allemaal wel stress ervaren. Chronische stress welteverstaan. Zelfs mensen die superrelaxed lijken te zijn ervaren stress. Dat hebben ze zelf niet door, maar hun lichaam geeft dit aan.

Stress is namelijk niet alleen maar een druk hoofd en leven. Maar ook omgevingsfactoren zoals eletromagnetische straling in de omgeving en bestrijdingsmiddelen in ons eten spelen een rol. Dat is best lastig, want hoe bied je die het hoofd?

Wat zijn de toxische belastingen die we zo gewoon vinden maar waar ons lichaam, dat zich nog net als een kind van 300.000 jaar geleden gedraagt, niet zo goed tegen kan? En hoe kunnen we er nu mee dealen?

Toxische belasting door

  • lucht
  • water
  • UV straling
  • pesticiden
  • zware metalen
  • BPA’s (in bijna alle plastic)
  • chemicaliën
  • WiFi en 5G

Lucht en water

Lucht en water? Ja, de kwaliteit van de lucht en ons water is niet overal meer om over naar huis te schrijven. Voor de kwaliteit van het water dat uit onze kraan komt is een norm vastgesteld, maar die norm is de afgelopen 30 jaar flink bijgesteld omdat het niet meer haalbaar was. Woon je in de buurt van luchthaven Schiphol, IJmuiden met zijn Tata Steel of in het botlekgebied dan is de kwaliteit van de lucht die je inademt niet van de allerbeste kwaliteit.

Voor wat betreft de lucht kun je in huis denken aan een luchtzuiveringsapparaat. Dyson heeft een dure, maar naar wat ik hoor een heel goed exemplaar. Voor het water kun je denken aan een waterzuiveringsapparaat. Als je alleen al je water een keertje extra filtert met een koolstoffilter dan help je al minder troep in je lichaam te stoppen. Thuis hebben we twee soorten zuiveraars. Een elektrische met drie verschillende filters erin, en een waterkrachtfilter met twee koolstoffilters. Deze laatste is van het merk BURN, maar bij Bol.com is ie veel duurder dan dat ik hem heb gekocht. Misschien even verder googlen. In beide apparaten heb ik in de opvangbak mineraalstenen gelegd zodat er wel weer mineralen aan het water toegevoegd worden. Wat we merken is dat we automatisch grijpen naar het gezuiverde water. Het is lekkerder.

UV straling

Ik moet zeggen dat ik niet zoveel weet over ultraviolette straling. Je kunt ervan verbranden als je te lang in de zon zit. In industriële toepassingen wordt het gebruikt om te drogen en uit te harden. Dus ga niet teveel in de zon zitten bakken. Maar gebruik liever ook geen zonnebrillen en zonnebrandcrème om de zon te blokken. Want wat je wel nodig hebt is infrarood licht. Die vang je het beste op als je in de ochtend een half uurtje buiten wandelt in een groen gebied. Geen groengeverfde huizen, maar groene bomen en gras. Dit natuurlijke groen reflecteert het infrarood van de zon. Infrarood helpt je om rode bloedlichaampjes aan te maken in je botten.

Pesticiden

Onze vrienden van Monsanto mogen van de EU nog weer 10 jaar doorgaan met het verkopen van het giftige glyfosaat, dit zit onder andere in Round-up, een onkruidverdelger. Ik kan me herinneren dat wij dit vroeger zelf thuis in de tuin gebruikten, we hadden geen idee van de giftige effecten en de mogelijkheid om kanker te ontwikkelen. Nu waren dat hele kleine hoeveelheden en we aten niet uit de tuin, maar in de snelle teelt wordt het flink toegepast. Lekker die groentes. Vertrouw je het niet helemaal, was je groente dan goed of laat het een kwartiertje weken in een badje met baking soda en water. Of koop biologisch eten. Onlangs vertelde een cliënte dat ze veel geld uitgeeft aan biologisch en gezond eten. Zoveel, dat er geen geld overblijft voor wat wij hier in huis ‘meuk’ noemen. Geen snoepgoed, maar goede biologische tomaten. Ik vind het mooi. In de metingen is er een speciaal rapportje voor en zie je of je teveel pesticiden binnenkrijgt.

Zware metalen

Je lichaam filtert de hele dag gifstoffen en zware metalen uit je lichaam. Dat kan het prima. Als je er maar niet teveel in stopt. In de metingen zien we of zware metalen zoals lood, kwik, chroom of aluminium een wissel trekken op je lijf. Extra water drinken en af en toe lekker detoxen helpt enorm.

BPA’s

Ik kan me niet herinneren dat vroeger de vuilnisbak zo vol plastic zat als tegenwoordig. We hebben er zelfs een speciale container voor gekregen. Maar het zit ook verstopt, in onze kleding bijvoorbeeld. Ze zeggen wel dat volwassenen inmiddels wel een creditcard aan plastics in hun lijf hebben. En we leven er wel mee verder. Maar het kan flink in de weg zitten. Ga daarom verstandig om met plastic. Vermijd plastic (synthetisch, polyester) in je kleding. Zelf ben ik gek op kleding via Vinted. Tweedehands goede kleding. Natuurlijk maak ik wel eens een misser, maar vaak pakt het goed uit. Je kunt zoeken op materiaalkeuze en meestal staat het erbij. Als ik iets heel mooi vind maar er wordt niet vermeld van welk materiaal iets gemaakt is dan vraag ik ernaar.

Chemicaliën

In de supermarkt staan rijen met schoonmaakmiddelen. Voor ieder vlekje is wel een apart flesje of potje te vinden. Net als met de toevoegingen in de pakjes en zakjes van ons eten zit hier de nodige troep in om het lekker te laten ruiken of om het krachtiger schoon te laten maken. De nog steeds goedkope schoonmaakazijn, die iedereen vroeger gebruikte, staat onderin het vak. Zoek eens op internet oma’s schoonmaaktips op en gebruik de basismiddelen die niet belastend zijn voor het milieu.

WiFi en 5G

In de metingen valt dit onder de noemer ‘straling’. Het universum straalt meer en grotere krachten uit dan de WiFi, 5G signalen en radiogolven die wij mensen weten te produceren. Alleen, we gooien alles door elkaar en we dragen het op ons lijf. Sommige mensen slapen met een telefoon bij hun hoofd want het is de wekker of het meet je slaapritme. De batterij heeft grote invloed. Slaap je slecht? Probeer eens ’s nachts de WiFi uit te zetten en de telefoon in de woonkamer te laten. Gebruik gewoon een wekker. Of wordt vanzelf uitgerust wakker, nog beter.

Wil je weten hoe jouw lijf reageert op al deze omgevingsfactoren? Spreek een meting af en wordt veel wijzer over wat jouw lichaam allemaal voor je doet.

Mogelijkheden

Meten

Meten met onze geavanceerde bioresonantieapparatuur. Hoe staat het met je vitamine- en mineralenhuishouding?

Meer informatie en afspraak maken

Het geheim van mens zijn

Verhalend, uitdagend en praktisch.
Auteur: Saskia van Velzen
Verschijningsdatum: januari 2024

Meer informatie en bestellen

Gerelateerde artikelen